Lisa Kiddos böcker

Span & Span och den stora Guldkuppen (6 – 9 år, pappersbok och ljudbok)

Solen skiner och sommarlovet har precis börjat. Man kan tro att Myran och Flisan bara ska rida sina ponnyer och ha det lugnt och skönt, men så blir det inte.

Myran och Flisan upptäcker en luring som har något fuffens för sig inne på kyrkogården, och sedan en till som irrar runt i skogen bakom deras stall. Genast startar de detektivbyrån Span & Span och ger sig ut och spanar.

Vad är det egentligen som händer på kyrkogården mitt i natten? Vad har det gamla ödetorpet inne i skogen med allt att göra?

Utan att bry sig om hur farligt det är, rider Myran och Flisan huvudstupa rakt in i mysteriet!

Span & Span och Hattmakarens Hemlighet (6 – 9 år, ljudbok)

Augustimånen lyser över fyra barn som smyger genom skogen. Vilka är de, och vart är de på väg?Men är det inte Myran och Flisan som tar sig fram mellan träden? Jo minsann, och tvillingarna Aston och Mats har de med sig! De är på världens bästa ridläger, och de har hittat luringar i den lilla byn.

Vem är den underliga hattmakare Hansson, och vad har han för sig i sin källare? Och vem är tjuven, som verkar undra samma sak?

Span & Span galopperar in i äventyret utan en tanke på faran som väntar dem!

Mysteriet på High Chaparral (13 – 15 år)

“Folk försvinner, barn och gamla … Så är det.” Gus nickade för sig själv. “Det är därför jag aldrig går här ensam. Och jag håller mig borta från de gamla husen.”

Simon sa till Maja, Klara och Örjan att den gamle trappern bara berättade en spökhistoria för dem. Men det var något skumt i görningen inne på High Chaparral, det måste till och med Simon medge.

En kväll smyger de sig in i parken för att undersöka de gamla husen, och samtidigt som det fruktansvärda åskvädret brakar loss upptäcker de något mycket hemskare än de någonsin kunnat föreställa sig.