Defcon Europa

Efter att ha skrivit de något tunga Purebred- och Jakten-serierna, samt den spännande fjärde delen av serien om Raili & Ylva, behövde jag lätta upp stämningen lite, kan man säga. Eftersom Purebred handlar om ett framtida WW2 och Jakten om en framtida jakt på krigsförbrytare, var ämnet ganska självklart. Ett nytt, kallt krig i ett framtida Europa! Eftersom jag är ett stort fan av Modesty Blaise lät jag mig inspireras av Peter O’Donnells böcker och serier om henne, samt av spionromaner som utspelar sig på sextiotalet.

Defcon EuropaSpöket, Agenten & en Femme Fatale är en lättsam action om ett, tyvärr, ganska aktuellt ämne. Det råder inte fred i Europa längre …

***

Först handlade det om att vänta. I Murgendorfs gränder tryckte ett spöke med en fet sedelbunt i fickan, i Karpaternas berg tänkte en agent rädda en forskare ur Koalitionens klor och långt därifrån trånade en underskön kvinna efter sin älskade.

Sedan handlade det om upplysningar och om vad som var sant och falskt. Om en maktgalen man och två kyliga barn och deras hat. Det handlade om totalförbjuden teknik och en bal. Om en väg in genom Barriärens stängsel.

Till sist handlade det om att göra det som är rätt.

Och om att överleva eller dö.

***

Du hittar Defcon Europa i nätbokhandlarna från och med den 10 mars!