Laban

När jag tänker mig de mixade människorna i Purebreds och Jaktens värld, tänker jag mig dem med sydländskt utseende. Dock inte alla. Thorbi och Mira har till exempel en något ljusare hy och fräknar, och Keidra är mörkare i hyn och kan ha fått fler afrikanska gener än de flesta andra.

Laban har drag av amerikansk indian, och om man kallar Whanzi gatusmart, så är Laban klok. Han är äldre än Thorbi men yngre än Dora, och antagligen den mest intelligenta i hela Olympo. Han är också tidlös. Ingen sätter sig på honom, alla respekterar honom. Redan innan Laban träffar Dora ifrågasätter han de politiska beslut som tvingade fram rasmixningen och de andra förbuden*. Man kan väl säga att Laban fick pondus istället för ungdom. För övrigt var Laban och Mira bästa vänner, och Labans existens är ett av resultaten av tvångsparningsförsöken Olympos Styrelse gjorde, men lade ner då det ledde till för många självmord bland mödrarna.

* Alla språk förutom engelska, all religion, alla gränser och alla raser förutom den mixade förbjöds av världsledarna för att en gång för alla få stopp på alla krig. Det fungerade inte, krigen fortsatte.