Purebred (sv) #dystopi

Historien upprepar sig, säger de…

I en framtida värld, sånär förintad av det femte, fruktansvärda världskriget, beslutade världsledarna att radera alla gränser, förbjuda raser, religion och alla språk förutom engelska för att en gång för alla få slut på krigen. De lyckades naturligtvis inte, krigen fortsatte även om alla (nästan) är av blandras, ateister och talar engelska. Europa är indelat i regioner, några mycket fattiga efter krigen, några välmående, och en av dem så gott som ödelagd av ett pågående, sekellångt inbördeskrig. I och med inbördeskriget glömdes ett avlägset flyktingläger bort, och flyktingarna där har kämpat för sin överlevnad i åttio år. Man kan inte lämna flyktinglägret på grund av avstånden, och alla som lever där är fullständigt kontrollerade av de styrande. Flyktinglägret heter Olympo, och i det bor Dora, stämplad som freak eftersom hon har olaglig hår-, hud- och ögonfärg, hennes älskades lillebror Thorbi och bästa vän Laban.

Purebred I  – Flykten från Olympo 

I den glömda staden Olympo ruvar farliga drömmar om flykt, hämnd och förbjuden kärlek. Femtonåriga Thorbi drömmer om att döda freaket Dora, hans systers mördare. När Dora blir tagen av mystiska män iscensätter hennes vän Laban flykten från Olympo för att rädda henne. Thorbi följer med på den farliga resan. Får han bara chansen tänker han hämnas sin syster.

Långt därifrån har en gammal rörelse krälat upp till ytan och gör sig redo för krig. Thorbi och hans vänner hamnar mitt i en fasansfull plan att erövra Europa. Armén de möter har två mål. Slaveri och förintelse.

Purebred II – Herrefolket

De tror att hon hålls fången i sin onkels hus, men dold under en luva vandrar hon genom Bottens mörka gränder och spionerar på livet.

Dora är femton år och ett freak. Alla i den glömda staden Olympo föraktar henne. Ingen känner henne.

En kväll träffar hon Mira och det förändrar allt. Men vad som börjar med vänskap och kärlek slutar i mord och förräderi. Ensam, misstrodd och förtvivlad kidnappas Dora och förs till en plats där gamla ideal och ondska strävar mot världsherravälde. Dora får veta att hon är en purebred – och hon upptäcker vad det innebär.

Purebred III – Generalens älskarinna

Staden Pandor vilar mellan höga berg, och på ett av dem ruvar Högborgen, där den fruktade Generalen styr över die Herrenvolks armé och regionens alla dödsläger. När Whanzi förs till Pandor Camp väntar henne inget annat än hårt arbete, svält och död. Men Whanzi är ingen vanlig femtonåring, och lyckas efter en osannolik flykt ta sig till motståndsrörelsen. De skickar ut henne på ett uppdrag som – om hon lyckas – kan ge dem verktygen att krossa die Herrenvolk.

Men Whanzi kan inte glömma vännerna från Olympo. Var tog de vägen, Laban, Thorbi och Piero? Vad hände egentligen med Dora? Whanzi hamnar i en värld av spioneri, intriger och mord, och måste utstå många fasor innan de alla är tillsammans igen.

När kriget bryter ut riskerar vännerna från Norra Hellas sina liv i en sista strid mot die Herrenvolk.

Trilogin Purebred samlade i en ebok.

Trilogin Purebred i fyra volymer.